×

Αντιμετώπισε Αποτελεσματικά την Ουρολοίμωξη με το Medical PQ Manocelan!

Συντάχθηκε:  12/08/2024, από , Βιολόγος
 Εκτιμώμενος Χρόνος Ανάγνωσης:  4m, 21s

Το καλοκαίρι αποτελεί περίοδο χαλάρωσης και ανεμελιάς, όπου όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε τη θάλασσα και τον ήλιο. Ωστόσο, αποτελεί και μια περίοδο που πολλά άτομα – κυρίως γυναίκες – βιώνουν την πάντα ενοχλητική ουρολοίμωξη.

Η ελλιπής υγιεινή, η έκθεση σε μικρόβια λόγω θάλασσας και άμμου, μοιάζουν ικανά αίτια για την πρόκληση ουρολοίμωξης και σε άλλες περιπτώσεις κυστίτιδα. Γι’ αυτό το λόγο, η θωράκιση του ουροποιητικού συστήματος είναι πολύ σημαντική για όλους μας.

Διαβάστε το άρθρο μας και μάθετε τα πάντα για το συμπλήρωμα διατροφής από τη Medical PQ, MANOCELAN, και πως αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης.

 

Τι είναι η ουρολοίμωξη;

Η ουρολοίμωξη είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια λοίμωξη σε οποιοδήποτε σημείο του ουροποιητικού συστήματος, που προκαλείται κατά κύριο λόγο από βακτήρια.

Μπορούν να προκληθούν διαφορετικοί τύποι ουρολοίμωξης ανάλογα με το τμήμα του ουροποιητικού συστήματος που έχει μολυνθεί.

Τα μέρη του ουροποιητικού συστήματος που μπορεί να μολυνθούν, περιλαμβάνουν:

  • Ουρήθρα
  • Ουροδόχος κύστη
  • Νεφρά
  • Ουρητήρες

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης;

Τα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης περιλαμβάνουν:

  • Έντονη επιθυμία για ούρηση
  • Αίσθημα καύσου κατά την ούρηση
  • Θολά ούρα
  • Ούρα που εμφανίζονται έντονα ροζ ή κόκκινα
  • Πυελικός πόνος

 

Τι είναι η κυστίτιδα;

Η κυστίτιδα αποτελεί φλεγμονή της ουροδόχου κύστης που προκαλείται από λοιμώδεις ή μη λοιμώδεις αιτίες. Συχνά, η πιο κοινή αιτία κυστίτιδας είναι μια βακτηριακή λοίμωξη. Παράγοντες κινδύνου είναι η συχνή χρήση καθετήρα, ο διαβήτης, η εγκυμοσύνη και οι πέτρες στα νεφρά. Ωστόσο, υπάρχουν και μη μολυσματικές αιτίες, όπως χημικές ουσίες σε προϊόντα υγιεινής, λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων ή αντίδραση σε θεραπείες για τον καρκίνο.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της κυστίτιδας;

Τα συμπτώματα της κυστίτιδας περιλαμβάνουν:

  • Συχνή ούρηση
  • Πόνος/κάψιμο κατά την ούρηση
  • Σκούρα ή δύσοσμα ούρα
  • Πυρετός
  • Ρίγος
  • Εμετός
  • Πόνος στα πλευρά

 

Κυστίτιδα vs Ουρολοίμωξη: ποιες οι διαφορές τους;

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες παραπάνω, τόσο η κυστίτιδα όσο η ουρολοίμωξη, φέρεται να έχουν παρόμοια συμπτώματα. Ωστόσο, εξακολουθούν να έχουν ορισμένες διαφορές.

Μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ κυστίτιδας και ουρολοίμωξης είναι ότι η κυστίτιδα μπορεί να προέρχεται από μη μολυσματικά αίτια. Μια ουρολοίμωξη, εξ ορισμού, πρέπει να περιλαμβάνει λοίμωξη. Αυτή η διάκριση τονίζει πως μια ουρολοίμωξη μπορεί επίσης να είναι κυστίτιδα. Ωστόσο, η κυστίτιδα δεν είναι πάντα ουρολοίμωξη.

Μια άλλη βασική διαφορά μεταξύ των δύο είναι ότι η κυστίτιδα εντοπίζεται μόνο στην ουροδόχο κύστη. Μια ουρολοίμωξη εμφανίζεται σε οποιοδήποτε μέρος του ουροποιητικού συστήματος. Αυτό είναι που προκαλεί τη σημαντικότερη διάκριση στο να μην μπορούμε να πούμε ότι αυτές οι δύο συνθήκες είναι ίδιες.

 

Τρόποι αντιμετώπισης της ουρολοίμωξης & της κυστίτιδας

Υπάρχουν αρκετές πρακτικές για την αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης και της κυστίτιδας, ανάλογα με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων και την αιτία της φλεγμονής. Παρακάτω θα δούμε τις καλύτερες θεραπευτικές προσεγγίσεις αυτών των 2 καταστάσεων.

Αντιβιοτικά

Η χρήση αντιβιοτικών είναι η πιο κοινή μέθοδος για τη θεραπεία ουρολοίμωξης και κυστίτιδας. Τα αντιβιοτικά βοηθούν στην εξάλειψη των βακτηρίων και στη μείωση της φλεγμονής. Ωστόσο, η υπερβολική χρήση αντιβιοτικών μπορεί να οδηγήσει σε ανθεκτικότητα των βακτηρίων και σε άλλες παρενέργειες.

Κατανάλωση άφθονου νερού

Η κατανάλωση άφθονου νερού βοηθά στην απομάκρυνση των βακτηρίων από το ουροποιητικό σύστημα και προάγει την τακτική ούρηση, που είναι σημαντική για την πρόληψη και τη θεραπεία λοιμώξεων του ουροποιητικού.

Χρήση αντιφλεγμονωδών και αναλγητικών

Τα φάρμακα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής που προκαλείται από τις λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Χυμός κράνμπερι

Ο χυμός κράνμπερι περιέχει ενώσεις (προανθοκυανιδίνες), που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της προσκόλλησης των βακτηρίων στα τοιχώματα της ουροδόχου κύστης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο πρόκλησης ουρολοίμωξης και κυστίτιδας.

Φυσικές θεραπείες

Η χρήση φυσικών θεραπειών μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ουρολοίμωξης και της κυστίτιδας χωρίς τις παρενέργειες των φαρμάκων. Το συμπλήρωμα διατροφής Medical PQ MANOCELAN, όπως θα δούμε παρακάτω, αποτελεί μια αξιόπιστη φυσική θεραπεία για την προστασία του ουροποιητικού συστήματος.

 

Προστάτευσε το ουροποιητικό σου σύστημα με το Medical PQ MANOCELAN

To νέο συμπλήρωμα διατροφής Medical PQ MANOCELAN είναι ένα ισχυρό φυσικό προϊόν που ανακουφίζει από τα συμπτώματα της ουρολοίμωξης και κυστίτιδας. Περιέχει 2gr D-Μαννόζη, εκχύλισμα Κράνμπερι και Βιταμίνη C.

Η Μαννόζη και το Κράνμπερι ανακουφίζουν από τα συμπτώματα της κυστίτιδας και της ουρολοίμωξης γιατί αποδεδειγμένα προσφέρουν τα παρακάτω οφέλη:

  • Εμποδίζουν την προσκόλληση των παθογόνων βακτηρίων στην ουροδόχο κύστη και συμβάλλουν στην άμεση απομάκρυνσή τους από την περιοχή
  • Ενισχύουν τα αποτελέσματα των αντιβιώσεων

Επιπλέον, η βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και εμποδίζει την ανάπτυξη των παθογόνων βακτηρίων διατηρώντας την περιοχή υγιή.

Ως προς τη μορφή του, τo Medical PQ MANOCELAN διαθέτει έναν αρκετά πρακτικό και διακριτικό τρόπο χορήγησης γιατί κυκλοφορεί στη μοναδική μορφή πόσιμου gel για άμεση και εύκολη κατάποση. Έτσι, δεν απαιτεί αραίωση σε νερό η την ταυτόχρονη λήψη νερού κατά την κατάποση, ενώ έχει και ευχάριστη γεύση κόκκινων φρούτων για ακόμα πιο εύκολη κατάποση.

 

Medical PQ Manocelan 14 Sachets. Συμπλήρωμα διατροφής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της κυστίτιδας και της ουρολοίμωξης.
Medical PQ Manocelan 14 Sachets

 

Για ποιες καταστάσεις είναι κατάλληλο για χρήση το Medical PQ MANOCELAN;

Το Medical PQ MANOCELAN ενδείκνυται για τις παρακάτω καταστάσεις:

  • Για καλύτερη αντιμετώπιση επεισοδίων οξείας κυστίτιδας
  • Για άτομα που εμφανίζουν συχνά επεισόδια ουρολοίμωξης όπως είναι οι γυναίκες στην εμμηνόπαυση, οι διαβητικοί, οι ανοσοκατασταλμένοι, όσοι χρησιμοποιούν καθετήρα
  • Για πρόληψη ουρολοιμώξεων, πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή ή κατά τη χρήση αντισυλληπτικών

 

Ποια είναι η δοσολογία του Medical PQ MANOCELAN;

Η δοσολογία του Medical PQ MANOCELAN είναι 1-3 φακελλίσκοι ημερησίως.

BSc, Βιολόγος. Απόφοιτος του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης. Εργάζεται στο Pharm24 έχοντας εξειδίκευση στα συμπληρώματα διατροφής.

Περισσότερα

Προτεινόμενα Άρθρα

elGreek