×

Χοληστερόλη: Πόσα Γνωρίζεις Για Τη Σημασία Της;

Συντάχθηκε:  16/05/2023, από , Συντακτική Ομάδα
 Εκτιμώμενος Χρόνος Ανάγνωσης:  3m, 6s

Σήμερα, παρατηρείται όλο και μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων με υψηλή χοληστερόλη. Αυτή η πληροφορία καταδεικνύει το πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως μπορούμε να τη μετρήσουμε και να τη διαχειριστούμε.

Η χοληστερόλη είναι μια λιπαρή ουσία που μεταφέρεται στο σώμα μέσω του αίματος. Χρησιμεύει για τη δημιουργία υγιών κυττάρων και την παραγωγή βιταμίνης D. Παράλληλα, βοηθάει στη δημιουργία ορισμένων ορμονών και χολικού οξέος (πέψη των λιπών).
Κατά συνέπεια, η χοληστερόλη είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη υγεία, υπό την βασική προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε χαμηλές ποσότητες.

 

Στατιστική αναπαράσταση δεδομένων που αφορούν την χοληστερόλη.

 

Ποιοι τύποι χοληστερόλης υπάρχουν;

Δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά υπάρχουν διάφοροι τύποι χοληστερόλης, οι οποίοι έχουν διαφορετικές δράσεις και διαδραματίζουν διαφορετικούς ρόλους στο σώμα:

  1. Λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL), που συχνά θεωρείται ως η «κακή» χοληστερόλη. Μεταφέρει τη χοληστερόλη στο σώμα, προκαλώντας συσσώρευση, εάν υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα,
  2. Λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας (HDL), που θεωρείται η «καλή» χοληστερόλη. Παίρνει την περίσσεια χοληστερόλης από τα αιμοφόρα αγγεία και την επιστρέφει στο συκώτι, όπου διαλύεται ή αποβάλλεται από το σώμα.

 

Πως εξετάζουμε τα επίπεδα της χοληστερόλης;

Ο προσωπικός μας ιατρός – μικροβιολόγος μπορεί να μετρήσει τη χοληστερόλη άμεσα, με μια απλή εξέταση αίματος.
Στους υγιείς ενήλικες, το επίπεδο ολικής χοληστερόλης πρέπει να είναι μεταξύ 125 και 200 mg/dL, με HDL πάνω από 40 mg/dL και LDL κάτω από 100 mg/dL

Η υψηλή χοληστερόλη είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη στεφανιαίας νόσου και γι αυτό είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για την πρόληψη της υψηλής χοληστερόλης.

Η σωστή πρόληψη μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός υγιεινού και ισορροπημένου τρόπου ζωής. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής από μόνες τους μπορεί να μην είναι αρκετές.

 

Συμπλήρωμα διατροφής Arterin για φυσικά επίπεδα χοληστερόλης

Το Arterin® είναι ένα αποτελεσματικό και καλά ανεκτό συμπλήρωμα διατροφής, που αποτελεί τον «σύμμαχο» για τη διαχείριση της χοληστερόλης.

Επίσης, το Arterin® έχει μια μοναδική κλινικά ελεγμένη σύνθεση με φυσικά εκχυλίσματα και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στη διαχείριση της χοληστερόλης. Τα συστατικά που θα παρατηρήσετε και παρακάτω, δρουν συνεργιστικά για τον έλεγχο της χοληστερόλης και την υποστήριξη υγιών αιμοφόρων αγγείων.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα του Arterin®, είναι:

  • Δεν εμπεριέχει γλουτένη
  • Δεν εμπεριέχει λακτόζη
  • Δεν εμπεριέχει αλάτι
  • Χωρίς συντηρητικά & parabens
  • Περιέχει 100% πιστοποιημένες φυσικές πρώτες ύλες
  • Κατάλληλο για vegetarians & vegans
  • To τελικό προϊόν δε δοκιμάστηκε σε ζώα

 

Φυσικά εκχυλίσματα και αντιοξειδωτικά που αποτελούν τη μυστική φόρμουλα του συμπληρώματος διατροφής Arterin.

 

Ποια συστατικά ξεχωρίζουν το Arterin® σε σχέση με άλλα προϊόντα;

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η κλινικά ελεγμένη σύνθεση με φυσικά εκχυλίσματα και αντιοξειδωτικά, προσφέρει σωστή και αποτελεσματική ρύθμιση της χοληστερίνης. Ας δούμε παρακάτω για αυτά τα συστατικά:

Περγαμόντο: Το περγαμόντο (Citrus Bergamia Risso et Poiteau) είναι ένα εσπεριδοειδές φρούτο, με την άτυπη ονομασία και ως «Πρίγκιπας των εσπεριδοειδών φρούτων» χάρη στις εξαιρετικές ιδιότητες που έχει. Το εκχύλισμα χυμού περγαμόντο στο Arterin®, είναι μοναδικό και έχει δημιουργηθεί από Ιταλούς φαρμακοποιούς, οι οποίοι συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, μέσω επιστημονικής έρευνας. Το συγκεκριμένο εκχύλισμα είναι ιδιαιτέρως συμπυκνωμένο σε φλαβονοειδή.

 

φυσικά εκχυλίσματα και βιταμίνες

 

Φυτικές στερόλες: Οι φυτικές στερόλες είναι ουσίες που παρουσιάζουν ομοιότητες με τη χοληστερόλη και εμφανίζονται με φυσικό τρόπο σε χαμηλά επίπεδα στα φυτά (π.χ. φρούτα, λαχανικά). Λόγω της ομοιότητας της δομής τους με τη χοληστερόλη, οι φυτικές στερόλες λειτουργούν μειώνοντας την απορρόφηση της χοληστερόλης στο έντερο, ώστε περισσότερη να χάνεται στα κόπρανα, και λιγότερη να εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος. Η διαδικασία αυτή βοηθά στη μείωση της ολικής χοληστερόλης και της LDL-χοληστερόλης («κακή χοληστερόλη») στο αίμα.

 

Συμπλήρωμα διατροφής Arterin για τη ρύθμιση της χοληστερόλης
Arterin 30caps

Συμπλήρωμα Διατροφής για τη Διατήρηση των Φυσιολογικών Επιπέδων Χοληστερόλης

 

∆οσολογία Arterin: Λήψη / 1 δισκίο την ημέρα, λαμβανόμενο με το βραδινό γεύμα. Για άτομα με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, η δοσολογία μπορεί να αυξηθεί σε 2 δισκία ημερησίως, λαμβανόμενα με το βραδινό γεύμα, εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του προσωπικού τους ιατρού. Υπάρχουν κλινικά δεδομένα διαθέσιμα και για τις δύο δοσολογίες.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.  Η συντακτική ομάδα απαρτίζεται από ειδικούς όπως φαρμακοποιούς, χημικούς φαρμάκων, βιολόγους, makeup artists, διατροφολόγους – διαιτολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους. Εκτός της συντακτικής ομάδας του Pharm24, θα βρείτε άρθρα με την υπογραφή και επιμέλεια ειδικών, όπως μαιευτήρες, καρδιολόγους, πνευμονολόγους, παιδίατρους, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους και πολλές άλλες ειδικότητες.

Περισσότερα

Προτεινόμενα Άρθρα

elGreek