×

Οι Καλύτερες Ανδρικές Κρέμες Προσώπου

 Ανανεώθηκε: 21/06/2024  Εκτιμώμενος Χρόνος Ανάγνωσης:  4m, 38s

Σήμερα, η περιποίηση του δέρματος δεν αποτελεί αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση. Οι άνδρες πλέον δίνουν εξίσου σημασία στην υγεία και την εμφάνιση του προσώπου τους. Η επιδερμίδα των ανδρών έχει τις δικές της, μοναδικές ανάγκες και απαιτήσεις, κατά συνέπεια, μια καλή ανδρική κρέμα προσώπου να μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Είτε επιδιώκετε να ενυδατώσετε το δέρμα σας, να μειώσετε τις ρυτίδες ή να καταπολεμήσετε την ακμή, οι κατάλληλες κρέμες προσώπου μπορούν να συμβάλουν στην επίτευξη αυτών των στόχων. Στο άρθρο μας, θα δούμε τις καλύτερες ανδρικές κρέμες προσώπου, ώστε να βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

 

Τι χαρακτηριστικά έχει η ανδρική επιδερμίδα;

Οι έρευνες έχουν δείξει πως η έκκριση σμήγματος είναι υψηλότερη στους άντρες και το μέγεθος των πόρων μεγαλύτερο καθώς επηρεάζεται άμεσα από την τεστοστερόνη, ενώ ο επιδερμικός φραγμός συνήθως είναι διαταραγμένος (λόγω του σμήγματος αλλά και της ελλιπούς καθημερινής φροντίδας του δέρματος).

Επιπλέον, το αντρικό δέρμα έχει μεγαλύτερο πάχος από το γυναικείο κατά 25% περίπου και παράγει περισσότερο κολλαγόνο. Παρόλα αυτά, έχει μεγαλύτερη τάση να εμφανίζει καφέ κηλίδες, οι ρυτίδες έκφρασης είναι βαθύτερες ενώ η χαλάρωση στην περιοχή κάτω από τα μάτια είναι πιο έντονη στους άντρες.

Βέβαια, η υφή, η ελαστικότητα και το πάχος του ανδρικού δέρματος εξαρτάται και από την τεστοστερόνη που παράγει το σώμα κάθε άνδρα, αλλά οι διαφορές σε σχέση με το γυναικείο δέρμα είναι αρκετές.

 

Ανδρικές κρέμες προσώπου: ποια να διαλέξω;

Ως γνωστόν, κάθε επιδερμίδα έχει ανάγκη από ενυδάτωση και αντιγηραντική φροντίδα. Το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός πως οι περισσότεροι άνδρες αποφεύγουν την ενυδατική κυρίως γιατί δεν τους αρέσει η αίσθηση της κρέμας στο πρόσωπό τους.

Καθώς δεν έχουν χρόνο ή διάθεση να ψάξουν τις διαθέσιμες skincare επιλογές για να βρουν την υφή που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους, παραλείπουν το κομμάτι της ενυδάτωσης, με τα γνωστά αποτελέσματα στην όψη του προσώπου τους. Παρακάτω, θα δούμε ανδρικές κρέμες προσώπου και τα οφέλη που έχει η καθεμιά στην κάλυψη των αναγκών της ανδρικής επιδερμίδας.

 

Ανδρικές ενυδατικές κρέμες προσώπου

Το πρόβλημα της ενυδάτωσης – και της ξηροδερμίας σε ορισμένες περιπτώσεις – ταλαιπωρεί αρκετούς άνδρες. Όπως και στη γυναίκα, έτσι και στον άνδρα, η ενυδάτωση του φυσικού φραγμού του δέρματος συμβάλλει στην προστασία του, τη διατήρηση της ελαστικότητάς του, ενώ αποφεύγεται η πάντα ενοχλητική ξηρότητα.

Συστατικά όπως γλυκερίνη, αλόη, βούτυρο καριτέ και φυτικά έλαια (π.χ. σημύδα, οξιά κ.α.), προσφέρουν την απαραίτητη ενυδάτωση στην ανδρική επιδερμίδα που έχει αυξημένες απαιτήσεις.

Vichy Homme Hydra Cool+
Vichy Homme Hydra Cool+

Ενυδατικό, δροσερό gel με Υαλουρονικό Οξύ για τους άνδρες, κατάλληλο για πρόσωπο και μάτια

 

Korres-Borage-Mens-Cream-Spf6-50ml
Korres-Borage-Mens-Cream-Spf6-50ml

Κρέμα ενυδάτωσης, ελαφριάς υφής, με χαμηλό δείκτη προστασίας SPF, που απορροφάται άμεσα και δεν αφήνει γυαλάδα στην επιδερμίδα

 

Ανδρικές κρέμες προσώπου για λιπαρό δέρμα

Οι άνδρες με λιπαρό δέρμα συνήθως υποφέρουν από περισσότερες εξάρσεις και συνήθως χρησιμοποιούν πιο συχνά ένα ανδρικό προϊόν καθαρισμού προσώπου για να προσπαθήσουν να μειώσουν τη λιπαρότητα και να μείνει το πρόσωπο στεγνό.

Ωστόσο, αυτή η τακτική, θα προκαλέσει μόνο περισσότερα προβλήματα, καθώς η ξήρανση της επιδερμίδας την αναγκάζει να παράγει περισσότερα έλαια, για να προσπαθήσει να εξισορροπήσει την παραγωγή σμήγματος του δέρματος.

Γι’ αυτό το λόγο, η εφαρμογή μιας ανδρικής ενυδατικής κρέμας προσώπου μετά τον καθαρισμό, θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση του της λιπαρότητας, την καταπράυνση και στην πρόληψη των εξανθημάτων.

Για την περιποίηση μιας λιπαρή επιδερμίδας θα πρέπει να αναζητήσετε συστατικά που απορροφούν την περίσσεια σμήγματος και προλαμβάνουν την επανεμφάνιση των ατελειών, όπως μεταλλικά στοιχεία και σαλικυλικό οξύ.

'oreal Paris Men Expert Pure Carbon Anti-Imperfection Face Cream 50ml
L’oreal Paris Men Expert Pure Carbon Anti-Imperfection Face Cream 50ml

Κρέμα προσώπου, ειδικά σχεδιασμένη για τις ανάγκες της λιπαρής & μικτής ανδρικής επιδερμίδας, με δράση κατά των ατελειών και των φραγμένων πόρων

 

Avene Cleanance Mattifying Aqua Gel 50ml
Avene Cleanance Mattifying Aqua Gel 50ml

Κρέμα- gel προσώπου ελαφριάς υφής που ενυδατώνει την επιδερμίδα χαρίζοντας της ένα ματ αποτέλεσμα άμεσα. Προϊόν κατάλληλο για μικτές, λιπαρές και με τάση ακμής επιδερμίδες με ατέλειες

 

Ανδρικές αντιρυτιδικές κρέμες προσώπου

Όσο μεγαλώνει ένας άνδρας και παρατηρεί τις ρυτίδες να μεγεθύνουν όλο και περισσότερο, αναρωτιέται για το «ποια είναι η καλύτερη αντιρυτιδική κρέμα προσώπου» που θα καλύψει αυτά τα ενοχλητικά σημάδια γήρανσης.

Οι ρυτίδες δεν μπορούν να εξαλειφθούν δια παντός, αλλά μπορούν να μειωθούν σε μεγάλο βαθμό με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης. Μια ανδρική αντιρυτιδική κρέμα προσώπου, μπορεί να προσφέρει ενυδάτωση και σύσφιξη του δέρματος, να αυξήσει τη λάμψη του, να μειώσει ρυτίδες και σε πολλές περιπτώσεις, να προλάβει κηλίδες και αποχρωματισμούς στο πρόσωπο.

Συστατικά που βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων είναι τα αντιοξειδωτικά (π.χ. βιταμίνες C & E) αλλά και φυτικά εκχυλίσματα (π.χ. σταφύλι, κάρδαμο) και το πάντα αποτελεσματικό υαλουρονικό οξύ.

Apivita Mens Care Anti-Wrinkle & Anti-Fatique Face & Eye Cream With Cardamom & Propolis 50ml
Apivita Mens Care Anti-Wrinkle & Anti-Fatique Face & Eye Cream With Cardamom & Propolis 50ml

Kρέμα προσώπου – ματιών, που δρα ενάντια στις ρυτίδες και τα σημάδια κούρασης, ενυδατώνει την επιδερμίδα και προστατεύει από την πρόωρη γήρανση, ενώ τονώνει και αναζωογονεί

 

Lierac Homme Global Anti-Aging Fluid, Anti-Wrinkles Firms & Moisturizes 50ml
Lierac Homme Global Anti-Aging Fluid, Anti-Wrinkles Firms & Moisturizes 50ml

Λεπτόρρευστη κρέμα με ολοκληρωμένη αντιγηραντική δράση 3 σε 1 που δρα κατά των ρυτίδων, συσφίγγει και ενυδατώνει την ανδρική επιδερμίδα

 

👉 Εν κατακλείδι, όπως αντιλαμβάνεστε, ήρθε η ώρα για περιποίηση και ενυδάτωση για κάθε άνδρα! Ο τακτικός καθαρισμός σε συνδυασμό με τη χρήση μιας ανδρικής κρέμας προσώπου, μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την επιδερμίδα σας, από την αντιμετώπιση της ξηρότητας μέχρι τη ρύθμιση της λιπαρότητας και τη μείωση των ρυτίδων!

👉 Αναζητήστε την κατάλληλη ανδρική κρέμα στην υφή που επιθυμείτε, που θα καλύπτει τις ανάγκες σας και αποκτήστε ένα λαμπερό πρόσωπο, γεμάτο ζωντάνια και νεανικότητα!

 

Δείτε επίσης

Καθαρισμός Προσώπου για Άντρες

Ανδρικά σαμπουάν: ποιο να επιλέξω;

Πώς να περιποιηθείτε τη γενειάδα σας;

Ξηροδερμία στο Πρόσωπο: Αιτίες & τα καλύτερα προϊόντα για αντιμετώπιση

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα