×

Ποια είναι η Κατάλληλη Skincare Ρουτίνα πριν την Παραλία;

 Ανανεώθηκε: 14/05/2024  Εκτιμώμενος Χρόνος Ανάγνωσης:  4m, 20s

Παραλία, καυτός ήλιος, ο ήχος των κυμάτων και τα ατελείωτα κοκτέιλ. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τις καλοκαιρινές διακοπές. Ωστόσο, πριν επισκεφτούμε την παραλία, απαιτείται και η κατάλληλη προετοιμασία. Μην ξεχνάτε πως αν πρόκειται να χαλαρώνετε κάτω από τον ήλιο όλη μέρα, δε θέλετε να δείτε το δέρμα σας να κοκκινίζει και να χάσει τη λάμψη του. Παρακάτω, θα αναλύσουμε βήμα-βήμα την καλύτερη skincare ρουτίνα προσώπου πριν επισκεφτούμε την παραλία!

 

Τα 3 Must Βήματα της Skincare Ρουτίνα πριν την Παραλία!

Φέτος, θα απολαύστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές στην παραλία με υγιή και λαμπερή επιδερμίδα! Ακολουθώντας αυτά τα 3 απαραίτητα βήματα skincare πριν την άφιξη σας στη θάλασσα, θα προετοιμάσετε άψογα το δέρμα σας για να λάμψει κάτω από τον ήλιο. Ας δούμε τα βήματα πιο αναλυτικά παρακάτω.

Καθαρισμός προσώπου

Ο καθαρισμός προσώπου στο σπίτι μπορεί να γίνει παιχνιδάκι με τα κατάλληλα προϊόντα! Προτού βγείτε στην παραλία, είναι σημαντικό να προβείτε στον απαραίτητο καθαρισμό προσώπου. Αυτή η διαδικασία θα αφαιρέσει τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος και θα επιτρέψει στο δέρμα σας να απορροφήσει την ενυδατική κρέμα πιο αποτελεσματικά. Επιπλέον, ο καθαρισμός προσώπου θα σας δώσει μια πιο λεία, πιο φωτεινή επιδερμίδα!

Για αποτελεσματικό καθαρισμό προσώπου, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τον αφρό καθαρισμού προσώπου The Skin Pharmacist Hydra Boost Probiotics Cleansing Foam. Το συγκεκριμένο καθαριστικό με προβιοτικά και πρεβιοτικά από τη The Skin Pharmacist, απομακρύνει τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα, διατηρώντας την επιδερμίδα υγιή και ενυδατωμένη. Επιπλέον, διαθέτει ενυδατικούς παράγοντες, που απομακρύνουν ρύπους και μακιγιάζ, ενώ τα φυτικά του εκχυλίσματα με μολόχα και ελαιόλαδο ενυδατώνουν το δέρμα, αφήνοντάς το λείο κι απαλό. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι κατάλληλο για κάθε τύπο επιδερμίδας.

The Skin Pharmacist Hydra Boost Probiotics Cleansing Foam
The Skin Pharmacist Hydra Boost Probiotics Cleansing Foam

 

Βαθιά ενυδάτωση προσώπου

Εν συνεχεία, μετά τον καθαρισμό προσώπου, είναι η ώρα για βαθιά ενυδάτωση προσώπου στο σπίτι! Ως γνωστόν, κατά τη βόλτα μας στην παραλία, ερχόμαστε σε επαφή με τον ήλιο, το θαλασσινό νερό και την άμμο. Και τα τρία αυτά στοιχεία αφυδατώνουν την επιδερμίδα μας, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη για ενυδάτωση. Επιπλέον, μετά τον καθαρισμό προσώπου, η χρήση της ενυδατικής προσώπου θα δώσει τη λάμψη και τη ζωντάνια που χρειάζεται το πρόσωπο για να δείχνει λαμπερό.

Για βαθιά ενυδάτωση, αναπλήρωση της υγρασίας του δέρματος και αποκατάσταση της ισορροπίας της επιδερμίδας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κρέμα προσώπου The Skin Pharmacist Sensitive Skin Vitamin B12. Η συγκεκριμένη κρέμα, με συστατικά όπως βιταμίνες Β12 & Ε, υαλουρονικό νάτριο, πανθενόλη και μίγμα ενυδατικών παραγόντων, αποτελεί το ιδανικό για μείωση της ξηρότητας της επιδερμίδας.

The Skin Pharmacist Sensitive Skin Vitamin B12
The Skin Pharmacist Sensitive Skin Vitamin B12

 

Αντηλιακή προσώπου

Last but not least… αντηλιακή προσώπου! Το σημαντικότερο βήμα για τις εξορμήσεις στις παραλίες είναι η χρήση ενός αντηλιακού προσώπου. Ως γνωστόν, το αντηλιακό θα προστατεύσει από τα ηλιακά εγκαύματα, την αφυδάτωση της επιδερμίδας και θα συμβάλλει στην επιβράδυνση της γήρανσης του δέρματος που επιφέρουν οι ηλιακές ακτινοβολίες.

Η αντηλιακή κρέμα προσώπου που μπορείτε να δοκιμάσετε, είναι η Luxurious Sun Care High Protection Face Cream Spf50 και η Luxurious Sun Care Silk Cover BB Cream with Hyaluronic Acid Spf50 για κάλυψη με χρώμα.

Η αντηλιακή προσώπου Luxurious Sun Care High Protection Face Cream Spf50, προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος ενάντια στις UVA & UVB ακτίνες, ενώ έχει και πλούσια σύνθεση με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Ε. Το συγκεκριμένο αντηλιακό προσφέρει προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, ενυδατώνει σε βάθος και προάγει τη φυσική αναπλαστική ικανότητα του δέρματος. Τέλος, το συγκεκριμένο αντηλιακό από την Intermed προσφέρει ματ αποτέλεσμα.

Luxurious Sun Care High Protection Face Cream Spf50
Luxurious Sun Care High Protection Face Cream Spf50

 

Για προστασία από τον ήλιο αλλά και κάλυψη με χρώμα, μπορείτε να δοκιμάσετε την Luxurious Sun Care Silk Cover BB Cream with Hyaluronic Acid Spf50. Αυτή η καινοτόμος αντηλιακή με χρώμα από την Intermed, προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία και ελαφριά κάλυψη. Επιπλέον, η σύνθεση με υαλουρονικό οξύ συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε προσφέρει ισχυρή αντιγηραντική προστασία. Τέλος, το προϊόν είναι ιδανικό για πρόληψη της φωτογήρανσης και των δυσχρωμιών που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Luxurious Sun Care Silk Cover BB Cream with Hyaluronic Acid Spf50
Luxurious Sun Care Silk Cover BB Cream with Hyaluronic Acid Spf50

 

Περιποίηση προσώπου μετά την παραλία

Μετά τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία στην παραλία, χρειάζεται λίγη επιπλέον φροντίδα για την επιδερμίδα! Καθώς το δέρμα μπορεί να έχει επηρεαστεί από τον ήλιο και από άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες (αλάτι, άμμος) θα πρέπει να κάνεις ένα ντους και να καθαρίσεις την επιδερμίδα και μετά, για να μην αφήσεις την επιδερμίδα σου να αφυδατωθεί, να χρησιμοποιήσεις ένα after sun!

To Luxurious After Sun Cooling Gel της Intermed, αποτελεί το ιδανικό προϊόν για καταπράυνση μετά τη θάλασσα. Στη σύνθεση του φέρει υαλουρονικό οξύ, προβιταμίνη Β5, εκχύλισμα αγγουριού και χαμομηλιού, όπως και βιταμίνες Α&Ε, που συμβάλλουν στην ενυδάτωση, την ανάπλαση και επανόρθωση της επιδερμίδας. Επιπλέον, το συγκεκριμένο after sun είναι ιδανικό για χρήση σε όλο το σώμα, καθώς δε λιπαίνει δέρμα και ρούχα!

Luxurious Suncare After Sun Face & Body Cooling Gel
Luxurious Suncare After Sun Face & Body Cooling Gel

 

Όπως είδαμε και παραπάνω, ένα καθαρό και ενυδατωμένο δέρμα είναι σημαντικό για κάθε περίσταση, όπως και κατά την επίσκεψη στην παραλία. Ακολουθήστε με συνέπεια αυτές τις συμβουλές, χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα με βάση τον τύπο της επιδερμίδας σας και προετοιμάσετε το δέρμα σας για την παραλία! Μην ξεχνάτε να απολαμβάνετε τη θάλασσα αλλά να θυμάστε επίσης να φροντίζετε το δέρμα σας.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα