×

Ποια είναι τα Καλύτερα Εντομοαπωθητικά Φυτά;

 Ανανεώθηκε: 17/06/2024  Εκτιμώμενος Χρόνος Ανάγνωσης:  2m, 41s

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που όλοι απολαμβάνουμε τον ήλιο και τις βόλτες στην ύπαιθρο. Μαζί με όλα τα όμορφα που έχει το καλοκαίρι, αυτή η εποχή έχει και κάποια αρνητικά, όπως κάποιους ανεπιθύμητους εισβολείς, τα κουνούπια και τις σκνίπες, που κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους. Η έντονη παρουσία τους, τους καλοκαιρινού μήνες μπορεί να μεταμορφώσει τις ανέμελες καλοκαιρινές στιγμές, σε στιγμές με ενοχλητικές παρεμβάσεις.

Για τον λόγο αυτό το καλοκαίρι υπάρχει έντονη ανάγκη για αναζήτηση τρόπων και πολλές φορές φυσικών τρόπων για να αποφευχθεί η ενοχλητική παρουσία τους.

Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να κρατήσετε μακριά τα ανεπιθύμητα έντομα, όπως τα κουνούπια και οι σκνίπες. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους είναι η χρήση εντομοαπωθητικών φυτών. Τα φυτά μπορούν να μεταφέρουν στον χώρο ομορφιά, ανάσες οξυγόνου και παράλληλα κάποια συγκεκριμένα φυτά έχουν την ιδιότητα να απωθούν τα κουνούπια και τις σκνίπες.

Ας δούμε μαζί ποια είναι τα εντομοαπωθητικά φυτά που μπορείτε να τοποθετήσετε στον χώρο σας και πώς μπορούν να βοηθήσουν στην απώθηση των συγκεκριμένων εντόμων.

 

Top εντομοαπωθητικά φυτά

Στον πίνακα παρακάτω, θα δούμε μερικά από τα πιο γνωστά φυτά με εντομοαπωθητική δράση.

Φυτά με εντομοαπωθητική δράση

Καλέντουλα Η καλέντουλα, με τα εντυπωσιακά πορτοκαλί και κίτρινα άνθη της, είναι ένα εξαιρετικό εντομοαπωθητικό φυτό. Εκτός από την ικανότητά της να κρατά μακριά τα κουνούπια, η καλέντουλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την καταπράυνση ερεθισμών του δέρματος. Φυτέψτε ή τοποθετήστε τη σε ηλιόλουστες θέσεις και απολαύστε τη φυσική προστασία που προσφέρει.
Δενδρολίβανο Το δεντρολίβανο είναι ένα βότανο με πολλαπλές χρήσεις στη μαγειρική, στην αρωματοθεραπεία, αλλά χρησιμοποιείται και ως εντομοαπωθητικό. Το ισχυρό άρωμα του δενδρολίβανου απωθεί τα κουνούπια και μπορεί να καλλιεργηθεί εύκολα και να αναπτυχθεί σε γλάστρες ή στον κήπο.
Βασιλικός Ο βασιλικός είναι ακόμα ένα φυτό με ισχυρό άρωμα που απωθεί τα κουνούπια και τις σκνίπες. Εκτός από τη χρήση του στη μαγειρική, ο βασιλικός είναι ιδανικός για να φυτευτεί σε γλάστρες και να τοποθετηθεί σε εξωτερικούς χώρους και εσωτερικούς χώρους. Δοκιμάστε να τον τοποθετήσετε σε μέρη που κάθεστε για να αποφύγετε τα ενοχλητικά έντομα.
Λεβάντα Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο γνωστά εντομοαπωθητικά φυτά. Το άρωμά της, που είναι ευχάριστο για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι παράλληλα απωθητικό για τα κουνούπια και τις σκνίπες. Επιπλέον, η λεβάντα είναι εύκολη στη φροντίδα και μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε γλάστρες όσο και στον κήπο. Τοποθετήστε γλάστρες με λεβάντα κοντά στα παράθυρα και τις πόρτες για να αποτρέψετε την είσοδο εντόμων στο σπίτι σας.

 

Τα καλύτερα εντομοαπωθητικά προϊόντα

Φυσικά, εκτός από τα φυτά που απωθούν τα κουνούπια και τις σκνίπες από τον χώρο σας, εξίσου αποτελεσματικά είναι και πολλά προϊόντα που μπορείτε να βρείτε εξίσου εύκολα στο εμπόριο. Πάμε να δούμε κάποια από αυτά:

  1. Uni-Pharma Repel Spray: Άοσμη προστασία από τα κουνούπια και άλλα έντομα, ιδανική για μικρούς και μεγάλους! Η εντομοαπωθητική δράση διαρκεί 8 ώρες και είναι δερματολογικά ελεγμένο.
  2. Cer’8 Lotion: μία λοσιόν που απωθεί τα έντομα κατάλληλη για όλη την οικογένεια, η δράση της διαρκεί 5 ώρες.
  3. Frezyderm Crilen Cream: Ενυδατικό εντομοαπωθητικό γαλάκτωμα που απωθεί αποτελεσματικά τα έντομα με φυσικό τρόπο, είναι απόλυτα ασφαλές για παιδιά διότι δεν περιέχει χημικές εντομοαπωθητικές ουσίες.

Φέτος το καλοκαίρι έχετε όλους τους τρόπους για να απολαύσετε κάθε στιγμή μακριά από την ανεπιθύμητη παρέα των κουνουπιών και των καλοκαιρινών εντόμων.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα