×

Ποιες είναι οι Καλύτερες Κρέμες για Μελανιές;

 25/06/2024 3m, 7s

Οι μελανιές είναι ένα συχνό φαινόμενο που μπορεί να συμβεί στον καθένα, ιδιαίτερα για όσους είναι ενεργοί και κινούνται πολύ. Φυσικά, μελανιές μπορεί να αποκτήσει οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία. Οι γυναίκες, λόγω της πιο ευαίσθητης επιδερμίδας, είναι συχνά επιρρεπείς σε μελανιές που μπορεί να προκύψουν από μικροτραυματισμούς ή ακόμα και από την απλή καθημερινή δραστηριότητα.

Επίσης, τα παιδιά μικρής ηλικίας, έχουν πολύ συχνά μελανιές και τραυματισμούς καθώς παίζουν. Αυτές οι μελανιές μπορεί να είναι ενοχλητικές και να επηρεάσουν την ψυχολογία ή την εμφάνισή κάποιου, ευτυχώς όμως υπάρχουν πολλές κρέμες, αλοιφές και άλλα προϊόντα που μπορούν να βοηθήσουν και να τις απομακρύνουν.

 

Βασικά συστατικά μιας κρέμας για μελανιές

Ποια είναι όμως τα βασικά συστατικά που κάνουν μία κρέμα ή προϊόν αποτελεσματικά στην ανακούφιση από μώλωπες και μελανιές; Κάποια βασικά και πιο συχνά συστατικά που ανακουφίζουν τις μελανιές και τους μώλωπες είναι τα εξής:

Κρέμες για μελανιές: βασικά συστατικά

Άρνικα (Arnica Montana)

Η άρνικα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά συστατικά για την αντιμετώπιση μιας μελανιάς. Η άρνικα προέρχεται από ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια των αστερίδων και είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις και αναλγητικές της ιδιότητες. Η χρήση κρέμας με άρνικα μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και την αποχρωματισμό της μελανιάς, επιταχύνοντας την πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση έναντι των μελανιών.

Βιταμίνη Κ

Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της μελανιάς. Οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη Κ ενισχύουν την επαναφορά της φυσικής όψης του δέρματος, επιταχύνοντας την ανάρρωση των αιμοφόρων αγγείων που έχουν υποστεί βλάβη.

Καλέντουλα

Η καλέντουλα, έχει αντιφλεγμονώδεις και θεραπευτικές ιδιότητες που την καθιστούν ιδανική για τη θεραπεία μελανιών. Χρησιμοποιείται σε πολλές φυσικές κρέμες και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και στην ταχύτερη αποκατάσταση της όψης του δέρματος.

Φύλλα Αμαμελίδας (Witch Hazel)

Το εκχύλισμα φύλλων αμαμελίδας είναι γνωστό για τις στυπτικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής, καθιστώντας τη ιδανική για τη θεραπεία έναντι στις εμφανείς και έντονες μελανιές.

Αλόη Βέρα

Η αλόη βέρα έχει αντιφλεγμονώδεις και επουλωτικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τις μελανιές. Ενυδατώνει το δέρμα και συμβάλλει στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων ιστών.

 

Οι καλύτερες κρέμες για μελανιές στο σώμα

Ας δούμε κάποια από τα πιο αποτελεσματικά και αγαπημένα προϊόντα και κρέμες που βοηθούν στην πιο άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας μελανιάς ή μώλωπα.

  • Frezyderm First Aid Butter: ένα τζελ που αντιμετωπίζει χτυπήματα και μώλωπες σε πρόσωπο και σώμα. Εξαιρετικά εμπλουτισμένο με φυτικά εκχυλίσματα, ιδανικό για παιδιά, βρέφη και ενήλικες.
  • Pharmalead Arnica Cream: μία κρέμα κατάλληλη για την ανακούφιση και κάλυψη μωλώπων και οιδημάτων από χτυπήματα, τσιμπήματα και ερεθισμούς του δέρματος. Παρέχει ένα απαλό, φυσικό χρώμα που καλύπτει τις μελανιές, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς και ανακούφισης στο δέρμα.
  • Αλουμινόνερο (Μολυβδόνερο) – Water Soft Aluminium: Το αλουμινόνερο, για μελανιές, βοηθά στην υποχώρηση σε μελανιές, πρηξίματα και καρούμπαλα που μπορεί να προκύψουν από μία πτώση.
  • Bioderma Cicabio Arnica+ Cream: κρέμα για μελανιές με άρνικα, που καταπραϋνει άμεσα το αίσθημα δυσφορίας.

 

✍️ Όταν επιλέγετε μια κρέμα για την αντιμετώπιση μελανιών, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματος σας και τη σοβαρότητα των μελανιών. Αναζητήστε προϊόντα με υψηλή συγκέντρωση των βασικών συστατικών που αναφέρονται παραπάνω και βεβαιωθείτε ότι η κρέμα είναι κατάλληλη για τον τύπο δέρματος σας. Επίσης, είναι σημαντικό να έχετε την κατεύθυνση ειδικών για να επιλέξετε την πιο κατάλληλη για εσάς και να δείτε άμεσα πως φεύγουν οι μελανιές από το σώμα.

✍️ Οι μελανιές μπορεί να είναι ένα αναπόφευκτο μέρος της ζωής όλων, αλλά δε χρειάζεται να επηρεάζουν την εμφάνισή ή την ψυχολογία κάποιου. Με τη σωστή κρέμα η οποία έχει τα κατάλληλα φυσικά συστατικά, μπορείτε να αντιμετωπίσετε άμεσα την εμφάνιση μιας μελανιάς και να αποκαταστήσετε την όψη του δέρματος σας.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα