×

Ποιο Αντηλιακό Σώματος είναι Κατάλληλο για Εμένα;

 27/06/2024 6m, 58s

Όταν πρόκειται για τη διατήρηση υγιούς και προστατευμένου δέρματος, η επιλογή του σωστού αντηλιακού σώματος είναι απαραίτητη. Με το εύρος των διαθέσιμων επιλογών, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε το τέλειο αντηλιακό που ταιριάζει στον συγκεκριμένο τύπο και τον τόνο του δέρματος σας.

Είτε βρίσκεστε σε εξωτερικούς χώρους κάνοντας πεζοπορία είτε περπατάτε μέσα στην πόλη, ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο σώμα σας. Οι ακτίνες UVA και UVB προκαλούν καρκίνο του δέρματος, κηλίδες από τον ήλιο, ρυτίδες, δερματώδη δέρμα κ.λπ. Γι’ αυτούς, λοιπόν, και αρκετούς άλλους λόγους, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό σώματος.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τους παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή του καλύτερου αντηλιακού σώματος για το δέρμα σας, αλλά και τα καλύτερα αντηλιακά σώματος που μπορείτε να βρείτε για φέτος το καλοκαίρι!

 

Τι χρειάζεται να προσέξω πριν επιλέξω ένα αντηλιακό σώματος;

Προτού επιλέξετε ένα αντηλιακό σώματος, θα πρέπει να προσέξετε τα παρακάτω:

  • Δείκτης προστασίας

Η επιλογή ενός αντηλιακού σώματος με υψηλό δείκτη προστασίας (30 ή 50+) αποτελεί την καλύτερη επιλογή για προστασία. Επιπλέον, αναζητήστε αντηλιακά σώματος με φίλτρα ευρέος φάσματος, ενάντια και στις UVA και στις UVB ακτίνες.

  • Τύπος επιδερμίδας

Ο τύπος της επιδερμίδας είναι ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε ένα αντηλιακό σώματος, καθώς κάθε επιδερμίδα έχει και ξεχωριστές ανάγκες. Ένα ξηρό δέρμα χρειάζεται επιπλέον ενυδατικούς παράγοντες, όπως το Υαλουρονικό οξύ. Επιπλέον, ευαίσθητα δέρμα απαιτούν αντηλιακά με απαλές συνθέσεις, χωρίς άρωμα και σε ορισμένες περιπτώσεις, με ορυκτά φίλτρα.

  • Υφή αντηλιακού σώματος

Ένα βασικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν για την επιλογή ενός αντηλιακού σώματος είναι η υφή. Συνήθως, οι υφές προσφέρουν ευκολία στην εφαρμογή ενός αντηλιακού, ειδικά για άνδρες ή άτομα που κάνουν δραστηριότητες εκτός σπιτιού. Ένας άνδρας, για παράδειγμα, συνήθως θέλει ελαφριές υφές ή σπρέι, για εύκολη και άμεση εφαρμογή στο σώμα του. Επιπλέον, άτομα με ξηρές επιδερμίδες, επιθυμούν μια πιο κρεμώδη υφή στο αντηλιακό τους. Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή της κατάλληλης υφής συνεπάγεται με δοκιμή στο σώμα σας.

  • Τατουάζ

Η φροντίδα ενός τατουάζ απαιτεί ένα αντηλιακό το οποίο θα προσφέρει υψηλή προστασία από τον ήλιο και θα ενυδατώνει την περιοχή αποτελεσματικά. Αυτές οι δύο παράμετροι καθορίζονται και από τη φύση του τατουάζ, το οποίο αφενός είναι μια «ανοιχτή» πληγή, που χρειάζεται προστασία από τα εγκαύματα, και αφετέρου, για να παραμείνουν «ζωντανά» τα χρώματά του, απαιτεί αρκετή ενυδάτωση.

  • Μαύρισμα

Ένα στοιχείο που αναζητούν οι καταναλωτές για ένα αντηλιακό σώματος είναι η ικανότητά του να βοηθάει στο μαύρισμα. Πράγματι, αρκετά αντηλιακά σώματος, έχουν συνθέσεις τέτοιες, που συμβάλλουν στο γρηγορότερο, έντονο και ομοιόμορφο μαύρισμα. Ωστόσο, κάποια αντηλιακά σώματος μπορούν να το επιτύχουν αυτό, όπως λάδια μαυρίσματος ή αντηλιακά με χαμηλό δείκτη προστασίας (SPF 6, 10 ή 15).

 

Ποιο αντηλιακό σώματος να διαλέξω;

Παρακάτω, σύμφωνα με τις ανάγκες που αναλύθηκαν παραπάνω, θα δούμε τα καλύτερα αντηλιακά σώματος για εσάς.

Δείκτης προστασίας

SPF30

Apivita Bee Sun Safe Hydra Melting Ultra-Light Face & Body Spray With Marine Algae & Propolis Spf30, 200ml
Apivita Bee Sun Safe Hydra Melting Ultra-Light Face & Body Spray With Marine Algae & Propolis Spf30, 200ml

Αντηλιακό σπρέι σώματος υψηλής προστασίας με λεπτόρρευστη υφή, που προσφέρει ευχάριστη αίσθηση, λόγω της μοναδικής του σύστασης που απορροφάται άμεσα από το δέρμα και του δροσερού, καλοκαιρινού του αρώματος. Είναι ιδανικό για όσους αγαπούν τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, καθώς είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο νερό, στην άμμο και στον ιδρώτα.

 

Luxurious Suncare Antioxidant Sunscreen Invisible Spray Spf30, 200ml
Luxurious Suncare Antioxidant Sunscreen Invisible Spray Spf30, 200ml

Διάφανο σπρέι που εφαρμόζεται εύκολα και γρήγορα σε στεγνό ή βρεγμένο δέρμα, δημιουργώντας ένα αδιάβροχο φιλμ. Η αντιοξειδωτική φόρμουλα με βιταμίνη C και ενισχυμένα UV φίλτρα, προσφέρει πλήρη προστασία από την ακτινοβολία UVA και UVB, ενώ παρέχει αντιγηραντική δράση. Ενυδατώνει και προστατεύει το δέρμα από την οξειδωτική φθορά, βελτιώνοντας παράλληλα την υφή του χωρίς να αφήνει λιπαρά κατάλοιπα.

 

SPF50+

La Roche-Posay Anthelios Invisible Spray Ultra Protection Spf50+, 200ml
La Roche-Posay Anthelios Invisible Spray Ultra Protection Spf50+, 200ml

Αντηλιακό σπρέι που προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ευρέως φάσματος, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην πρόληψη από τις βλάβες που προκαλούνται από τις ακτίνες UVA, UVB και την IR-A. Το προϊόν είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο και έχει ανάλαφρη υφή που δεν κολλάει.

 

Frezyderm Sea Side Dry Mist Family Spray Spf50+, 300ml
Frezyderm Sea Side Dry Mist Family Spray Spf50+, 300ml

Αντηλιακό dry oil σε μορφή mist,  που προσφέρει εξαιρετικά υψηλή προστασία. Η λεπτόρρευστη υφή του απλώνεται πολύ εύκολα και χάρη στην τεχνολογία Wet Skin Formula, είναι ιδανικό για χρήση σε βρεγμένο δέρμα, χωρίς να χρειάζεται να το σκουπίσετε πρώτα. Η πρακτική του βαλβίδα εξασφαλίζει ομοιόμορφο και συνεχή ψεκασμό, επιτρέποντας άριστη εφαρμογή.

 

Τύπος & κατάσταση επιδερμίδας

Ξηρό δέρμα

Korres Yoghurt Sunscreen Body & Face Emulsion Spray Spf50, 150ml
Korres Yoghurt Sunscreen Body & Face Emulsion Spray Spf50, 150ml

Ελαφρύ αντηλιακό γαλάκτωμα spray υψηλής προστασίας για το σώμα και το πρόσωπο. Βοηθά στην προστασία από τη φωτογήρανση. Προσφέρει ενεργή ενυδάτωση, ελαστικότητα και μοναδική αίσθηση άνεσης.

 

La Roche-Posay Anthelios Spf50+ Hydrating Lotion Eco Tube 250ml
La Roche-Posay Anthelios Spf50+ Hydrating Lotion Eco Tube 250ml

Το Anthelios Eco-Conscious Hydrating lotion SPF50+ με τη μινιμαλιστική σύνθεση δεν υστερεί σε προστασία και είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο και αντιδραστικό στον ήλιο δέρμα, προσφέροντας πλούσια ενυδάτωση. Το προϊόν διατίθεται χωρίς άρωμα.

 

Ευαίσθητο δέρμα

Avene Intense Protect Fluid Spf50+, 150ml
Avene Intense Protect Fluid Spf50+, 150ml

Το Αντηλιακό Intense Protect SPF 50+ της Avène παρέχει ευρέως φάσματος προστασία από τις ακτίνες UVB-UVA και το μπλε φως (blue light). Η υβριδική υφή του επιτρέπει την απορρόφηση σε μόλις 3 δευτερόλεπτα, προσφέροντας έντονη ενυδάτωση που διαρκεί 8 ώρες. Με διάφανο και αόρατο φινίρισμα, είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο νερό και στον ιδρώτα, κατάλληλο για χρήση σε πρόσωπο και σώμα.

 

Uriage Bariesun Spf50+ Mineral Cream 100ml
Uriage Bariesun Spf50+ Mineral Cream 100ml

Η αντηλιακή κρέμα Uriage Bariesun Spf50+ Mineral Cream είναι ειδικά σχεδιασμένη για δέρμα που δεν έχει ανοχή στα χημικά φίλτρα, τα αρώματα και τα συντηρητικά. Η απαλή και μη κολλώδης υφή της εξασφαλίζει αόρατο φινίρισμα και ευχάριστη αίσθηση κάθε φορά που εφαρμόζεται. Αυτό το αντηλιακό προσφέρει υψηλή ασφάλεια και ανεκτικότητα ακόμα και στα πιο ευαίσθητα δέρματα.

 

Υφή αντηλιακού σώματος

Σπρέι

Frezyderm Sun Screen Invisible Spray Spf50+, 200ml
Frezyderm Sun Screen Invisible Spray Spf50+, 200ml

Αντηλιακό διάφανο σπρέι σώματος, ανθεκτικό στο νερό. Περιέχει φωτοσταθερά φίλτρα για αποτελεσματική ηλιοπροστασία και προστατεύει τα βλαστοκύτταρα του δέρματος από τις επιθέσεις της UVB. Μειώνει τους ερεθισμούς της κεράτινης στιβάδας από την έκθεση στον ήλιο και παρέχει αντιοξειδωτική προστασία. Παράλληλα, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και αποκαθιστά τη φθορά του κολλαγόνου από την UVA (φωτογήρανση).

 

Γαλάκτωμα

Vichy Capital Soleil Invisible Hydrating Protective Milk Spf50+, 300ml
Vichy Capital Soleil Invisible Hydrating Protective Milk Spf50+, 300ml

Αντηλιακό γαλάκτωμα με δείκτη προστασίας SPF50+, κατάλληλο για σώμα και πρόσωπο. Κατάλληλο για άνδρες, γυναίκες και παιδιά που έχουν ανάγκη προηγμένη αντηλιακή προστασία με ενυδατική υφή. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικό στο νερό και έχει μη λιπαρή σύνθεση που δεν αφήνει λευκά υπολείμματα.

 

Κρέμα

Avene Reflexe Solaire Spf50+ Face & Body Fluid 30ml
Avene Reflexe Solaire Spf50+ Face & Body Fluid 30ml

Λεπτόρρευστη αντηλιακή κρέμα πολύ υψηλής προστασίας, κατάλληλη για ευαίσθητες επιδερμίδες. Το συγκεκριμένο αντηλιακό δεν περιέχει άρωμα, είναι υπερ-ανθεκτικό στο νερό, ενώ είναι κατάλληλο και για όλην την οικογένεια.

 

Αντηλιακά για τατουάζ

Bepanthol Tattoo Sun Protect Cream Spf50+, 50ml
Bepanthol Tattoo Sun Protect Cream Spf50+, 50ml

Αντηλιακή κρέμα για τατουάζ, με υψηλό δείκτη προστασίας SPF50+, που προστατεύει τα χρώματα του τατουάζ σας και προσφέρει πλούσια ενυδάτωση.

 

Lierac Sunissime The Protective Sun Stick Spf50+, 10g
Lierac Sunissime The Protective Sun Stick Spf50+, 10g

Αντηλιακό στικ με υψηλό δείκτη προστασίας SPF50+, κατάλληλο για ευαίσθητες περιοχές όπως τα τατουάζ.

 

Αντηλιακά για μαύρισμα

Nuxe Sun Tanning Oil Spf50, 150ml
Nuxe Sun Tanning Oil Spf50, 150ml

Ένα θρεπτικό και μη λιπαρό λάδι μαυρίσματος με υψηλό δείκτη προστασίας. Το πατενταρισμένο σύστημα φίλτρων εξασφαλίζει βέλτιστη αποτελεσματικότητα και ανεκτικότητα, προσφέροντας ευρεία προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB. Με εκχύλισμα Ρυζιού και Δεντρολίβανου, ενισχύει την κυτταρική αντιγηραντική προστασία.

 

Youth Lab Wet Skin for Face & Body Spf20 Dry Touch Tanning Oil 200ml
Youth Lab Wet Skin for Face & Body Spf20 Dry Touch Tanning Oil 200ml

Αντηλιακό ξηρό λάδι μεσαίας προστασίας και ενεργοποιητή μαυρίσματος, ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα, ιδανικό για λάτρεις του νερού και των σπορ. Η σύνθεσή του με Τεχνολογία “Wet Skin Application” επιτρέπει την εφαρμογή απευθείας σε βρεγμένο δέρμα, προσφέροντας σταθερή προστασία από την ακτινοβολία UVA και UVB κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε εξωτερικής δραστηριότητας, είτε στο νερό είτε με εφίδρωση. Επιπλέον, χαρίζει λαμπερό και ομοιόμορφο μαύρισμα χάρη στο β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό φυτικής προέλευσης που ενεργοποιεί τη φυσική διαδικασία σύνθεσης της μελανίνης.

 

Korres Suntan Oil Face & Body με Καρυδιά & Καρύδα Spf10 150ml
Korres Suntan Oil Face & Body με Καρυδιά & Καρύδα Spf10 150ml

Λάδι μαυρίσματος πλούσιο σε φυτικά έλαια για βαθύ και ομοιόμορφο μαύρισμα με μεγάλη διάρκεια. Τα έλαια Καρυδιού και Σησαμιού προσφέρουν φυσική προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, ενώ το φυτικό έλαιο Καρύδας διατηρεί την επιδερμίδα απαλή και ελαστική.

 

👉 Επενδύστε στην υγεία του δέρματος σας επιλέγοντας το καλύτερο αντηλιακό σώματος για τον τύπο και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Όπως παρατηρούμε, οι επιλογές είναι αρκετές, κατά συνέπεια, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό σώματος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα