×

Συμμετοχή του Pharm24.gr στον Υποβρύχιο Καθαρισμό στο Γύθειο Λακωνίας!

 Ανανεώθηκε: 18/06/2024  Εκτιμώμενος Χρόνος Ανάγνωσης:  2m, 21s

Το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου 2024, έλαβε χώρα ο υποβρύχιος καθαρισμός του Γυθείου Λακωνίας από την Apivita σε συνεργασία με την Aegean Rebreath και το Pharm24.gr συμμετείχε ενεργά στην ενέργεια!

Μετά τον επιτυχημένο, πρώτο, υποβρύχιο και παράκτιο καθαρισμό στην Αντίπαρο, η ομάδα της Apivita και της Aegean Rebreath συνέχισαν τις δράσεις στην περιοχή του Γυθείου, κατά της ρύπανσης των θαλασσών.

 

Ποιες ενέργειες πραγματοποιήθηκαν κατά τον υποβρύχιο καθαρισμό του Γυθείου;

Κατά το 2ήμερο της 25ης και 26ης Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε υποβρύχιος καθαρισμός σε ένα τμήμα του λιμένα του Γυθείου, που ήταν ιδιαιτέρως επιβαρυμένος από διαφόρων ειδών σκουπίδια.

Οι συνθήκες ήταν ιδανικές, καθώς επικρατούσε ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο διάστημα της δράσης, ενώ δεν υπήρχαν έντονοι άνεμοι ή θαλάσσια ρεύματα που θα δυσκόλευαν το έργο το έργο, με τους έμπειρους δύτες της Aegean Rebreath να καταφέρουν να ανασύρουν από τη θάλασσα σκουπίδια, πλαστικά, γυάλινα αντικείμενα και υφάσματα.

Παράλληλα, τη δεύτερη ημέρα της δράσης, εκτός του καθαρισμού που συνεχίστηκε στο λιμάνι του Γυθείου, η ομάδα της Aegean Rebreath μαζί με εθελοντές από το Pharm24.gr, πραγματοποίησαν συλλογή μεσοπλαστικών στην αμμουδιά της παραλίας Ναυάγιο στο Γύθειο Λακωνίας. Εκεί, πραγματοποιήθηκε συλλογή μεσοπλαστικών (mesoplastics), τα οποία επρόκειτο να αναλυθούν και να καθοριστεί το ποσοστό μόλυνσης της συγκεκριμένης παραλίας από τα συγκεκριμένα είδη πλαστικών.

Τα μεσοπλαστικά (mesoplastics) είναι πλαστικά υπολείμματα σε μέγεθος μεταξύ 5 mm και 2,5 cm. Αποτελούν μια σημαντική μορφή ρύπανσης στο παγκόσμιο θαλάσσιο περιβάλλον και απασχολεί αρκετούς επιστήμονες στις μέρες μας.

Τα αποτελέσματα της ενέργειας σε αριθμούς

Οι δράσεις καθαρισμού που πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι του Γυθείου, οδήγησαν στη συγκέντρωση, τον διαχωρισμό και την καταγραφή πλήθους αντικείμενων, τα οποία παρατίθενται ακολούθως:

  • 493 πλαστικά αντικείμενα
  • 414 μεταλλικά αντικείμενα
  • 373 γυάλινα/κεραμικά αντικείμενα
  • 35 υφάσματα
  • 59 ελαστικά

Το σύνολο των απορριμάτων που ανασύρθηκε από τον βυθό και συγκεντρώθηκε στο λιμάνι, κατόπιν διαλογής και σχετικής καταμέτρησης του, προωθήθηκε σε συνεργαζόμενους φορείς για την κατάλληλη διαχείρισή του.

 

Οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της Apivita

Η Apivita, με την είσοδό της στον Παγκόσμιο Οργανισμό «1% for the Planet» επιστρέφει στον πλανήτη το 1% των πωλήσεων της από:

  • Την αντηλιακή σειρά BEE SUN SAFE
  • Τη σειρά περιποίησης προσώπου AQUA BEELICIOUS
  • Τις αντιγηραντικές σειρές BEEVINE ELIXIR και QUEEN BEE
  • Τη σειρά BEESSENTIAL OILS
  • Τις σειρές herbal creams και keratin repair
  • Το 1% των πωλήσεων του APIVITA Experience Store, του καταστήματος APIVITA στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και των APIVITA e-shop παγκοσμίως.

Πρόκειται για μία δέσμευση η οποία μετατρέπει την απλή πράξη αγοράς ενός προϊόντος APIVITA από το ράφι ενός φαρμακείου, σε ουσιαστική πράξη στήριξης ενός περιβαλλοντικού σκοπού!

 

Δείτε παρακάτω το φωτογραφικό υλικό από τον 2ήμερο υποβρύχιο καθαρισμό του Γυθείου:

 

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.

Προτεινόμενα Άρθρα