×

Ξηροδερμία στο Πρόσωπο: Αιτίες & τα καλύτερα προϊόντα για αντιμετώπιση

Συντάχθηκε:  23/03/2023, από , Συντακτική Ομάδα Ανανεώθηκε:  26/09/2023, από , Beauty Expert
 Εκτιμώμενος Χρόνος Ανάγνωσης:  3m, 17s

Ένα συχνό φαινόμενο στην επιδερμίδα του προσώπου είναι η παρουσία ξηροδερμίας, όπου παρουσιάζεται φυσικά και στους άντρες. Η ξηροδερμία στους άντρες παρουσιάζεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που παρουσιάζεται και σε ένα γυναικείο δέρμα, εξαρτάται από τον τύπο δέρματος και φυσικά μπορεί να αντιμετωπιστεί στις περισσότερες περιπτώσεις εύκολα και αποτελεσματικά

 

Τι είναι όμως η ξηροδερμία;

Η ξηροδερμία είναι η κατάσταση όπου η επιδερμίδα του προσώπου είναι ξηρή και αφυδατωμένη. Το αποτέλεσμα είναι η επιδερμίδα του προσώπου να φαίνεται σκασμένη, να «τραβάει», με αποτέλεσμα να προκαλεί δυσφορία και αρνητικά συναισθήματα. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν η επιδερμίδα δεν παράγει αρκετό λίπος ή υγρασία, ή όταν αποβάλλει υγρασία πιο γρήγορα από ό, τι μπορεί να παράγει η επιδερμίδα.

 

Ποιοι παράγοντες προκαλούν ξηροδερμία στο πρόσωπο των αντρών;

Γενικά η ξηροδερμία μπορεί να προκληθεί από πολλούς και διάφορους παράγοντες όπως: οι καιρικές συνθήκες, η έκθεση σε χημικά προϊόντα, η μη προσεγμένη διατροφή, η κακή υγιεινή του δέρματος και η γήρανση. Οι άνδρες μπορεί να είναι πιο επιρρεπείς στην ξηροδερμία του προσώπου, ειδικά αν ξυρίζονται συχνά, καθώς αυτό μπορεί πιο εύκολα να μειώσει το φυσικό λίπος από την επιδερμίδα και να προκαλέσει ξηρότητα και ερεθισμό.

Συγκεκριμένα η ξηροδερμία στο πρόσωπο των αντρών μπορεί να προκληθεί λόγω των παρακάτω συνθηκών:

  1. Καπνός: ο καπνός, ή το κάπνισμα μπορεί να επιδεινώσει τη ξηροδερμία στο πρόσωπο, καθώς η νικοτίνη μειώνει την παραγωγή ελαιόλαδων στο δέρμα.
  2. Ηλιακή ακτινοβολία: η υπέρθεση ή η έκθεση στον ήλιο μπορεί να αποξηράνει την επιδερμίδα του προσώπου και να προκαλέσει ξηροδερμία και αφυδάτωση
  3. Προϊόντα περιποίησης: Οι άνδρες συχνά χρησιμοποιούν προϊόντα περιποίησης που περιέχουν συστατικά που ερεθίζουν την επιδερμίδα, όπως αλκοόλη ή αιθέρια έλαια, μπορούν να επιδεινώσουν τη ξηροδερμία στο πρόσωπο τους.

 

Πώς αντιμετωπίζεται η ξηροδερμία στο πρόσωπο των αντρών;

Η αντιμετώπιση της ξηροδερμία στο πρόσωπο των αντρών μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη σωστή και καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας του προσώπου. Η πιο συνηθισμένη λύση η χρήση σωστής ενυδατικής κρέμας προσώπου, όπου θα βοηθήσει στην ενυδάτωση και μείωση της ξηροδερμίας. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας, με προϊόντα όπου δεν ερεθίζουν πολύ το δέρμα και που δεν προκαλούν ξηρότητα.

Παρακάτω θα βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις αντρικές κρέμες προσώπου όπου συμβάλλουν στην άμεση αντιμετώπιση της ξηροδερμίας στην αντρική επιδερμίδα και έχουν δημιουργηθεί με στόχο την αντρική περιποίηση προσώπου.

1. Korres Greek Yoghurt Probiotic Skin-Supplement Serum: ένα δροσερό serum προσώπου με ελληνικό γιαούρτι, έχει ελαφριά μορφή και απορροφάται άμεσα από την επιδερμίδα., ενώ κρατά ενυδατωμένη την επιδερμίδα ως και 48 ώρες. Επιπλέον η σύνθεσή του είναι ανακουφίζει και προστατεύει το ερεθισμένο δέρμα.

2. La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+ Face & Body: απομακρύνει την αίσθηση τραβήγματος, ερεθισμού και την ερυθρότητα στο δέρμα. Η σύνθεσή της καταπραΰνει και προστατεύει το ερεθισμένο δέρμα άμεσα. Τέλος, θρέφει και προστατεύει το ξηρό δέρμα, συμβάλλοντας στην αποκατάσταση της λειτουργίας φραγμού.

3. Avene Xeracalm A.D Συμπυκνωμένο Καταπραϋντικό Άμεσης Δράσης για Δέρματα με Τάση Έντονου Κνησμού & Ατοπικού Εκζέματος: πρόκειται για μία κρέμα προσώπου που αποτελεί μία φροντίδα άμεσης δράσης για το έντονα ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Συνιστάται σε περίπτωση έντονου εντοπισμένου κνησμού και έξαρσης σοβαρής φαγούρας, για άμεση αποτελεσματική δράση κατά του κνησμού. Τέλος μειώνει την έξαρση της σοβαρής ξηρότητας. Η σύνθεσή της προστατεύει και σέβεται το δέρμα.

4. Vichy Mineral 89 Probiotic Fractions: επιτυγχάνει την ανάπλαση της επιδερμίδας, ενισχύει την ανάπλαση της επιδερμίδας, βοηθά στην ανάπλασή της. Έχει υφή που απορροφάται εύκολα, ενώ ενισχύει και καταπραΰνει λόγω της βιταμίνης Β που εμπεριέχει.

 

Ξηροδερμία στον άντρα: extra tips

Εκτός της χρήσης των ειδικών κρεμών για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως σε περίπτωση που η ξηροδερμία είναι ανησυχητική και έντονη, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό ιατρό, όπου θα έχει μία στενευμένη και συγκεκριμένη καθοδήγηση για την αντιμετώπισή της.

Τέλος για την καλύτερη ενυδάτωση της επιδερμίδα συνολικά και ειδικά του πρόσωπο δεν πρέπει να αμελείται η σωστή ενυδάτωση που ξεκινά εσωτερικά, με η σωστή κατανάλωση νερού κι τροφών που είναι πλούσιες σε νερό, η σωστή διατροφή και τρόπος ζωής.

Η συντακτική ομάδα του Pharm24.gr  έχει ως κύριο σκοπό την επιστημονική ενημέρωση σας για θέματα υγείας και ομορφιάς. Στο Health & Beauty Blog του Pharm24.gr θα βρείτε άρθρα που αφορούν γυναίκες, άντρες, παιδιά & βρέφη, αδυνάτισμα και αθλητές.  Η συντακτική ομάδα απαρτίζεται από ειδικούς όπως φαρμακοποιούς, χημικούς φαρμάκων, βιολόγους, makeup artists, διατροφολόγους – διαιτολόγους, οι οποίοι προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις τους. Εκτός της συντακτικής ομάδας του Pharm24, θα βρείτε άρθρα με την υπογραφή και επιμέλεια ειδικών, όπως μαιευτήρες, καρδιολόγους, πνευμονολόγους, παιδίατρους, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους και πολλές άλλες ειδικότητες.

Περισσότερα

Προτεινόμενα Άρθρα

elGreek